Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Magnum opus firmy Sony.
Zapamiętam miesiąc luty 2019 roku do końca życia. W niedzielę kupiłem, przypadkowo, 740 płyt winylowych Jamesa Lasta, a w poniedziałek kurier przywiózł gramofon Sony, uwaga, w 3 miesiące od zakupu - straciłem już nadzieję, że kiedykolwiek otrzymam przesyłkę, ale o tym za czas jakiś.......
[edycja]
1, Jednak, ten Ortofon Rondo Blue, mimo że tańszy, gra dużo lepiej niż Audio Technica 33SA. :-)
2. Liniowy odczyt rowka płyty, z dużą powierzchnią styku grota igły z rowkiem płyty, plus dynamiczne tłumienie rezonansu, to jest kosmiczna różnica w porównani u z tradycyjny ramieniem bez tłumienia i igłą z szlifem eliptycznym.
Inna para kaloszy, daleko inna. :-)
Bardzo dobrze przemyślana konstrukcja ramienia.
Wystarczy prosto przykręcić wkładkę do headshella - w odległości 49 mm - automat sam ją wyważy, ustawić nacisk pokrętłem i można grać.
Najlepsze jest to, że pasuje prawie każda wkładka, pod względem geometrii, prawie nic nie trzeba korygować, na 10 różnych wkładek, różnica w wysokości 1-3 mm, ani razu nie było takiej potrzeby.
A jak wkładka z headshellem cięższa, to mamy do dyspozycji dwie przeciwwagi, do dyspozycji.
Strony: 1